Πλήρες σε γεύση και με ελάχιστες θερμίδες.

Υλικά

  • 50g αλεύρι
  • 25g σκόνη κακάο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 8 κουταλιές της σούπας CANDEREL Original σε σκόνη

    Για τη γέμιση:


  1. 250g τυρί Cottage με χαμηλά λιπαρά
  2. 200g κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  3. 1 κουταλία της σούπας βανίλια
  4. 40g σκόνη κακάο
  5. 12 κουταλιές της σούπας CANDEREL Original σε σκόνη

Παρασκευή

  1. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο σε ένα πιάτο.
  2. Βάλτε τα αυγά και το CANDEREL σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετήστε το πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπήστε ελαφρά για 5-7 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και σχεδόν διπλάσιο σε όγκο. Κατεβάστε από τη φωτιά και χτυπήστε για ένα λεπτό ακόμη.
  3. Ρίξτε το αλεύρι πάνω από την επιφάνεια του μίγματος και ανακατέψτε το απαλά με ένα μεταλλικό κουτάλι. Αδειάστε το το στο ταψί, ισιώστε το και ψήστε για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει το πανεσπάνι.
  4. Τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω στην επιφάνεια εργασίας, στη συνέχεια τοποθετήστε ένα νέο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος πάνω της. Γυρίστε το παντεσπάνι πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και καλύψτε το με μια υγρή πετσέτα. Αφήστε να κρυώσει για 1 ώρα.
  5. Αποκαλύψτε το παντεσπάνι, αφαιρώντας το πρώτο ανικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια, κόψτε τις άκρες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βάλτε το τυρί cottage, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, τη σκόνη κακάο και το CANDEREL Original σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από το ρολό. Χρησιμοποιώντας το χαρτί στο οποίο στέκεται το παντεσπάνι, σηκώστε το μακρύ άκρο και τυλίξτε. Μεταφέρετε σε μια επίπεδη σανίδα ή σε δίσκο και βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά. Πριν σερβιριστεί ρίξτε από πάνω σκόνη κακάο και CANDEREL Original.

Άλλες έξυπνες συνταγές με Canderel

Γεμιστά μήλα

Μπαχαρικά και χρυσαφένια ψίχουλα πάνω σε ψημένα μήλα!

Τάρτα με αμύγδαλα και αχλάδια

Ένα επιδόρπιο που δεν δείχνει απλά εντυπωσιακό αλλά έχει και καταπληκτική γεύση!