Το κόκκινο είναι το χρώμα των ημερών και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την κουζίνα μας!
Υλικά
60g βούτυρο με χαμηλά λιπαρά
15g CANDEREL Original σε σκόνη
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο σκούρο
2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα τροφίμων
120ml buttermilk
150g Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι
Μια πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
50g βούτυρο με χαμηλά λιπαρά
Περίπου 2 κουταλιές της σούπας CANDEREL Original σε σκόνη
125γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά κρέμα (κρύο)
Θα χρειαστείτε 6 μεγάλες θήκες cupcake
Παρασκευή
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Προσθέστε το βούτυρο χαμηλών λιπαρών στο μπολ του μίξερ , τα αυγά και τη CANDEREL και χτυπήστε τα για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και ελαφρύ.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε μαζί το κακάο και το κόκκινο χρώμα τροφίμων, στη συνέχεια, προσθέστε τα στο κρεμώδες μίγμα και χτυπήστε πάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Γυρίστε τη ταχύτητα του μίξερ σε χαμηλή και προσθέστε το buttermilk, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Θα πρέπει να έχουν ένα υπέροχο κόκκινο χρώμα.
Ρίξτε το λευκό ξίδι και το αλάτι και χτυπήστε αργά για ένα δύο λεπτά ακόμα. Το μείγμα θα είναι αρκετά ρευστό.
Τοποθετήστε τις χάρτινες θήκες για muffin στο ταψί και στη συνέχεια με ένα κουτάλι γεμίστε προσεκτικά (όχι ως πάνω) με το μείγμα, φροντίζοντας να μη χυθεί.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι τα κέικ να είναι ελαστικά, όταν τα αγγίξετε. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα από το ταψί και τοποθετήστε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς πριν μπει τ μίγμα επικάλυψης.
Ενώ κρυώνουν χτυπήστε καλά το βούτυρο με χαμηλά λιπαρά μαζί με τη Canderel Original και έπειτα προσθέστε το τυρί κρέμα και κτυπήστε μέχρι να γίνει το μίγμα ελαφρύ και αφράτο. Απλώστε το μείγμα πάνω από τα cupcakes και διακοσμήστε την κορυφή με ένα κεράσι αν επιθυμείτε.