Μπαχαρικά και χρυσαφένια ψίχουλα πάνω σε ψημένα μήλα!

Υλικά

  • 6 μήλα
  • 3 φέτες ψωμιού
  • 3 κουταλιές της σούπας CANDEREL με Stevia
  • 125g σταφίδες
  • 25g αποξηραμένα μούρα
  • Μια πρέζα μικτών μπαχαρικών (κανέλλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, γαρύφαλλο, κόλιανδρο & τζίντζερ)
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Ακόμα θα χρειαστείτε ένα ταψί για 6 μεγάλα muffin.

Παρασκευή

  1. Προθερμάνετε το φούρνο 180C (160C σε φούρνο με αέρα). Κόψτε το πάνω μέρος από τα μήλα και βάλτε τα σε μια πλευρά, στη συνέχεια αδειάστε τα μήλα από τους σπόρους στο κέντρο τους και “καθίστε” τα στο ταψί.
  2. Προσθέστε το ψωμί σε έναν πολυκόφτη τροφίμων και δουέψτε το μέχρι να γίνει πολύ ψιλό. Στη συνέχεια ρίξτε το ψωμί σε ένα μπολ μαζί με το CANDEREL, τα αποξηραμένα φρούτα, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν.
  3. Βάλτε με ένα κουτάλι το μείγμα στα μήλα μέχρι να γεμίσουν και τοποθετήστε πάνω τις κομμένες κορυφές τους. Καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και βάλτε τα στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
  4. Βγάλτε τα από το φούρνο,αφήστε τα για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο με την βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιο τοποθετήστε τα μήλα σε μια πιατέλα. Σερβίρετε με χαμηλή σε λιπαρά κρέμα γάλατος.

  5. Συμβουλή: Τοποθετώντας τα μήλα σε ένα ταψί για muffin, τα βοηθά να διατηρούν το σχήμα τους. Εάν δεν έχετε, τοποθετήστε τα σφικτά σε ένα ταψί.

Άλλες έξυπνες συνταγές με Canderel

Τάρτα με αμύγδαλα και αχλάδια

Ένα επιδόρπιο που δεν δείχνει απλά εντυπωσιακό αλλά έχει και καταπληκτική γεύση!

Ρολό Σοκολάτας

Πλήρες σε γεύση και με ελάχιστες θερμίδες.