Ακόμα θα χρειαστείτε ένα ταψί για 6 μεγάλα muffin.
Παρασκευή
Προθερμάνετε το φούρνο 180C (160C σε φούρνο με αέρα). Κόψτε το πάνω μέρος από τα μήλα και βάλτε τα σε μια πλευρά, στη συνέχεια αδειάστε τα μήλα από τους σπόρους στο κέντρο τους και “καθίστε” τα στο ταψί.
Προσθέστε το ψωμί σε έναν πολυκόφτη τροφίμων και δουέψτε το μέχρι να γίνει πολύ ψιλό. Στη συνέχεια ρίξτε το ψωμί σε ένα μπολ μαζί με το CANDEREL, τα αποξηραμένα φρούτα, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν.
Βάλτε με ένα κουτάλι το μείγμα στα μήλα μέχρι να γεμίσουν και τοποθετήστε πάνω τις κομμένες κορυφές τους. Καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και βάλτε τα στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
Βγάλτε τα από το φούρνο,αφήστε τα για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο με την βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιο τοποθετήστε τα μήλα σε μια πιατέλα. Σερβίρετε με χαμηλή σε λιπαρά κρέμα γάλατος.
Συμβουλή: Τοποθετώντας τα μήλα σε ένα ταψί για muffin, τα βοηθά να διατηρούν το σχήμα τους. Εάν δεν έχετε, τοποθετήστε τα σφικτά σε ένα ταψί.